Πρακτικές γνώσεις


Οικιακό εντομοκτόνοΓια να απαλλαγείς από τα έντομα φυτών στον κήπο ή στις γλάστρες χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, μπορείς να παρασκευάσεις το δικό σου οικιακό εντομοκτόνο.

Σαπούνι: Διαλύεις 50 γραμμάρια σαπούνι και 1 κουταλιά οινόπνευμα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψεκάζεις.

Καυτερές πιπεριές: Βράζεις 2-3 καυτερές πιπεριές μαζί με μισό κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο. Τα αφήνεις για 2 μέρες και στραγγίζεις. Ψεκάζεις με το μίγμα, το οποίο μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Τσουκνίδα: Ένα καταπληκτικό παρασκεύασμα για προστασία από αφίδες και δυναμωτικό για τα φυτά. Βράζεις τσουκνίδες και ραντίζεις με το διάλυμα.

Επίσης μπορείς να βράσεις νερό και να ριξεις μέσα γόπες από τσιγάρα . Έτσι θα κιτρινίσει το νερό από τη νικοτίνη που θα αφήσουν οι γόπες . Μόλις κρυώσει λίγο, το ψεκάζεις στα φύλλα και είναι το καλύτερο φυσικό μυκητοκτόνο και βακτηριδιοκτόνο . Απωθεί επίσης τα κουνούπια  ΟΧΙ όμως και τα έντομα . 

Για τα μυρμήγκια και τα έντομα υπάρχει το πιπέρι, που μπορείς να βάλεις στο χώμα της γλάστρας και το αλάτι ή η σόδα, που τοποθετείς σε σημεία του σπιτιού στα οποία εμφανίζονται συχνά έντομα (κατσαρίδες) . 

Και ένα ακόμα καλύτερο : ευκάλυπτος . Μαραμένα κλαδιά ή φύλλα σε ένα σημείο του μπαλκονιού ή της βεράντας . Και μυρίζουν όμορφα και δεν πλησιάζει τίποτα . Ο ευκάλυπτος είναι το πιο "ευλογημένο" δέντρο στον πλανήτη, αφού κανένα έντομο δεν μπορεί να τραφεί από αυτόν. Ακόμα και οι μύκητες δεν μπορούν εύκολα να παρασιτήσουν απάνω του.

 Δες περισσότερα εδώ: http://act.gp/1notGo9 Savvas Caffe              (Greenpeace Greece)