Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 19-11-2018 αποδέχθηκε ομόφωνα πρόταση του Προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Προυσιωτών, κ. Κώστα Δημόπουλου, για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους τού τέως Δήμου Προυσού και της ευρύτερης περιοχής.

Προς τον σκοπό αυτό έγινε ενημερωτική συνάντηση στις 21-11-2018 στο Γραφείο του Συλλόγου των Απανταχού Προυσιωτών. Από τον Σύλλογό μας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κουζής Γιώργος, και ο Αντιπρόεδρος, Πατσογιάννης Μπάμπης. Την ενημέρωση έκανε ο κ. Γιάννης Βλω, σύνδεσμος με το Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», το οποίο μπορεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό (γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό) και τις τεχνικές υποδομές (αυτοκίνητο, μέσα αιμοληψίας κ.λπ.) που απαιτούνται για την αιμοδοσία. Η ενημέρωση ήταν πλήρης και ικανοποιητική. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή απ΄ όλους τους παρισταμένους.

Ως ημέρα αιμοδοσίας ορίστηκε η Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, από 09:00π.μ. μέχρι 01:00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, οδός Σίνα και Δαφνομήλη 1Α, Κολωνάκι, Αθήνα (απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο).
Η πρώτη αυτή αιμοδοσία είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η συμμετοχή σε αυτήν ικανού αριθμού αιμοδοτών αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος των Συλλόγων της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται ότι η αιμοδοσία είναι όχι μόνο ακίνδυνη αλλά και επωφελής ενέργεια για τον οργανισμό. Επιπλέον επισημαίνεται ότι τα μέλη του Συλλόγου που θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη δράση, καθώς και οι συγγενείς και οι φίλοι τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τους παρασχεθεί αίμα όποτε τυχόν το χρειαστούν. Όσοι έχουν βρεθεί σε ανάλογη ανάγκη, μπορούν να αξιολογήσουν πόσο σημαντική είναι αυτή η δυνατότητα, αλλά και καθένας μπορεί να το υποθέσει.

Κατόπιν τούτων καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους συγγενείς, τους φίλους και ιδιαίτερα τους νέους μας, να δώσουν το δυναμικό «παρών» σε αυτή την αλληλέγγυα δράση ζωής.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Κουζής
ΥΓ.: Κατά τις ώρες πραγματοποίησης της αιμοδοσίας θα λειτουργήσει στον χώρο catering, προσφορά των Συλλόγων που θα συμμετάσχουν.