Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019


Λαϊκή Συνέλευση 16 Αυγούστου 2019.

Το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία του εκπρόσωπου της τοπικής κοινότητας Ασπροπύργου κου Κωνσταντίνου Καραχρήστου πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέματα που αφορούν προβλήματα της καθημερινότητας και τον προγραμματισμό των έργων που θα πραγματοποιηθούν ή θα ξεκινήσουν την τρέχουσα χρονιά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

1.       Κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων.

2.       Ενημέρωση των  συγχωριανών του κατασκευάζουν ή επισκευάζουν τα ακίνητα τους, για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται τα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούν για τις εργασίες τους και τα προϊόντα αυτών (μπάζα, ξυλίες κ.τ.λ).

3.      Λήψη μέτρων για την απομάκρυνση των αιγοπροβάτων τα οποία κινούνται σε απόκρημνα και πρανή εδάφη προκαλώντας κατολισθήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς και τους επιβάτες των αυτοκινήτων τους. 

Για τον σκοπό αυτό συντάχθηκε αναφορά η οποία συνυπογράφει από:

·         τον εκπρόσωπο της κοινότητας κο  Καραχρήστο Κων/νο
·         τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ασπροπυργιωτών Ευρυτανίας κο Κουζή Γεώργιο
·         κατοίκους του χωριού.

Η εν λόγω αναφορά κατατέθηκε από τον κο Κουζή Γεώργιο, στον Εισαγγελέα Καρπενησίου με κοινοποίηση τους :

·         Δήμο Καρπενησίου
·         Αστυνομική Δ/νση  Ευρυτανίας
·         Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας

4.       Κατασκευή αντιπυρικών ζωνών. Ο κος Καραχρήστος μέσω του συλλόγου και του περιοδικού θα κοινοποιήσει σε όλους τους συγχωριανούς και ιδιοκτήτες την οδηγία του δήμου που αφορά τον καθαρισμό και ιδιοκτησιών εντός του οικισμού, κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Σε περίπτωση που δεν καθαριστούν έγκαιρα, τον καθαρισμό τους θα αναλαμβάνει ο δήμος χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο να διερευνήσει το θέμα κατασκευής αντιπυρικής ζώνης στα όρια του οικισμού και γύρω από το νεκροταφείο.

 Ιδιαίτερα για το θέμα του νεκροταφείου έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα καθαριότητας και πρόσβασης.

5.       Υπο κατασκευή κτίριο στην πλατεία του χωριού.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας με την στήριξη του συλλόγου να πιέσει για ην άμεση αποπεράτωση του.  

Κατά την διάρκεια την συνέλευσης συγχωριανοί εξέφρασαν τους φόβους τους σχετικά με την καλαισθησία του κτιρίου και την αρμονική ένταξη του στον οικισμό.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας θα φροντίσει να πάρει από τον δήμο Καρπενησίου τον φάκελο του έργου και δη τα αρχιτεκτονικά σχέδια  ώστε να μπουν σε διαβούλευση και να κάνουμε, αν αυτό απαιτείτε, αισθητικές παρεμβάσεις.


Βλάχος Π Δημήτρης.
Ασπρόπυργος 20/8/19