Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητοί Συγχωριανοί και Φίλοι του Συλλόγου.

Φέτος στις 14 Αυγούστου βρεθήκαμε στον αγαπημένο μας τόπο για μια ξεχωριστή στιγμή.

Τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου και Ιατρείου του Χωριού μας.

Ένα έργο το οποίο όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκε χάρη στις γενναιόδωρες προσφορές των συγχωριανών μας και την πίστη ότι το έργο αυτό αξίζει και πρέπει να ολοκληρωθεί καθώς μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες πολιτισμού και υγείας.

Από φέτος υπάρχει ένας σύγχρονος και κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος ιατρείου για να  εξετάζονται και να συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά τα απαραίτητα φάρμακα  για την καλή υγεία των συγχωριανών μας, ενώ το λαογραφικό μουσείο αποτελεί ένα κόσμημα το οποίο μέσα από τα εκθέματα που φιλοξενεί παρουσιάζει την ιστορία του τόπου και κατά επέκταση των οικογενειών μας.

Φυσικά το λαογραφικό μουσείο από μόνο του δεν είναι αρκετό, χρειάζεται πολύ δουλεία, νέες ιδέες και θέληση να απαγκιστρωθούμε από τις συνήθειες του παρελθόντος, να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία  και να χαιρετίσουμε καλοπροαίρετα νέες δράσεις που θα ενισχύσουν τον ρόλο του  και θα προσελκύσουν, καταρχήν την νέα γενιά Ασπροπυργιωτών και φυσικά νέους επισκέπτες.

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις του, ο πρόεδρος του συλλόγου κος Γεώργιος Κουζής, ο σύλλογος έχει λάβει νέες πολιτιστικές δράσεις, υπό την αιγίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, την αναστήλωση και την ανάδειξη του διατηρητέου βυζαντινού ναού της Ζωοδόχου Πηγής, την καταγραφή - σήμανση πεζοπορικών διαδρομών και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους χωρίων της ευρύτερης περιοχής.

Για όλα αυτά τα θέματα επιθυμούμε να ακούσουμε τις ιδέες σας, χρειαζόμαστε την βοήθεια σας και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους.

Κλείνοντας όσο αφορά τα εγκαίνια του  Λαογραφικού Μουσείου σπουδαία αλλά και συγκινητική ήταν η παρουσία του κου Βασίλη Πατσιοκώστα, της συζύγου του και της κας Φωτεινής Κυριλή οι οποίοι ήταν οι εμπνευστές της ιδέας την οποία και υπηρέτησαν ανιδιοτελώς μέχρι την ολοκλήρωση της.

 Με εκτίμηση

Βλάχος Π Δημήτρης
email deavlachos@hotmail.com – kouzisg@gmail.com





 Εξωτερική Όψη Λαογραφικού Μουσείου





  

Εκθέματα

Ιατρείο


Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια

Απόνομή τιμητικής πλακέτας στον κο Πατσιοκώστα Β.



Ομιλία κου Β Πατσιοκώστα
Απονομή τιμητικής πλακέκας στην κα Κυριλή Φ
Ομιλία κας Φ Κυριλη
Αγιασμός με τον Πατέρα Νικόλαο.

Κοπή κορδέλας από το ζεύγος Πατσιοκώστα
Αναμνηστικά φτιαγμάνα από τις κες του χωριού
Επισκέπτες


Κεράσματα