Κυριακή 22 Μαΐου 2016


Πάσχα 2016

Για μια ακόμη χρονιά όσοι μπορέσαμε να φύγουμε από το κλεινόν άστυ και να αφήσουμε στην άκρη για μερικές ημέρες τα προβλήματα της καθημερινότητας βρεθήκαμε στο αγαπημένο μας τόπο να  ζήσουμε το θειο δράμα και το θαύμα της αναστάσεως κοντά σε φίλους και συγγενείς.


Ο καιρός ήταν καλός και  από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής συγκεντρωθήκαμε στην εκκλησία του Αγ Νικόλαου για τον στολισμό του επιταφίου. Οι εθελοντές ήταν πολλοί και οι κυρίες του χωριού με τις ιδέες τους και τα πολύχρωμα άνθη που είχα να στην διάθεση τους κατάφεραν τα στολίσουν ίσως τον ομορφότερο επιτάφιο των τελευταίων ετών.




Η περιφορά του επιταφίου ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγ Νικόλα μέχρι την εκκλησία της Παναγίας πίσω όπου οι πιστοί με ιδιαίτερη ευλάβεια ακολουθούσαν και έψελναν.






Η καμπάνα της Αναστάσεως φέτος χτύπησε στις εννέα η ώρα του Μεγάλου Σαββάτου όπου βρήκε όλους τους χωριανούς συγκεντρωμένους στον περίβολο της εκκλησιάς κάτω από τον πλάτανο να ψέλνουν το Χριστός Ανέστη.


Την Κυριακή του Πάσχα και πρωτομαγιά  ο καιρός μας έκανε το χατίρι και κράτησε ώστε να ψηθεί ο παραδοσιακός οβελίας και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας, κάτι που δυστυχώς άλλαξε δραματικά την επόμενη.



Όπως και να έχει όμως πιστεύω ότι και φέτος όλοι επιστρέψαμε στις υποχρεώσεις μας με γεμάτες τις μπαταρίες μας.

και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί…